I natt landar ufona :)

Japp, mamma och pappa och lina och mormor och morfar och nattis kommer hem till stan igen. Men mamma och pappa och lina sover bara här en natt för att sedan åka imorgon till småland och fira nyår där. Nora kommer bli jätte glad av att se dem igen.
Jag och Chrille har packat ihop vårt och städat för att sova hemma minst 2 nätter för att ev komma tillbaka hit för att stanna tills de kommer hem igen. Det är så nice att bo i hus, det är bara Zesar som ska fatta det också! men fördelen med lägenhet är många och min bästa sak är att jag får duscha hur varmt jag vill hur länge som helst... Det vill säga minst 30 min, skollhet. Nice. Tänk er sedan att sitta på golvet i kollsvart med några ljus tända. Min relax och påladdning. Då vill man bo i lägenhet och aldrig flytta!!!!
Men vi kommer hit igen på lördag om jag låter Chrille bestämma. Men jag är gärna kvar hemma, för i hus "bör" man ju ta snabbduschar, blää.
Har mat i ugnen som även räcker till mamma och pappa till lunch innan de åker. Men vi drar vid 21.00 så då får Nora vakta huset tills de kommer hem. Men de skulle landa 20.20 så då behöver hon inte vara själv alltför länge.

På tal om spanien, orkade verkligen inte ta kort på allt jag köpte där.
Men detta iaf:


Orkade inte ta kort på 4 flaskor sprit, mjuka tofflor, godis, bokmärken, zesars mjukisdjur.

Men snart är de hemma i kalla sverige, då passar det extra bra att det blir 20- igen.
Just nu sitter de i planet.

Smällare= Ångest

För lilla Zesar är det inte kul vid 24.00 taget och det går absolut inte att ta med han ut som en del andra hundägare kan göra med sina vovvar på nyårsafton. Förra året var vi med therese och putte ute i Hällby och det är endast smällare runt 24.00 tiden här då men inne i stan är det typ hela kvällen och hela natten.
Han springer runt och skriker och har riktiga problem, så i år har jag kollat upp om han kan få lugnande, helst skulle jag ju vilja att han sov och jag bara kan låta han få ligga brevid i sin igloo men tror inte man får droga sin hund så mycket? Någon som vet??
Men det alternativet skulle ju vara bäst för honom.
Får reda på vad för alternativ som finns då vi ska till vet i dag för hälokoll på Zesar innan han kan få lugnande, man var tvungen att genomgå hälsokoll innan det kunde skrivas ut. Sen om medicinen kommer verka fullt var ingen garanti, utan mycket individuellt. Men jag hoppas ju verkligen att han ska få sova sig igenom dånet. Jag själv har inget så mot smällare men för de djur som inte gillar de så vet jag nu hur mycket de lider av att se hur Zesar reagerar. Så det smälls inga av mig för respekt för alla djur.

Zelda får ha ned dragna persienner och radion på högt.

Vi håller tassarna på att han får lugnande och att det skulle verka på bästa sätt!

Har du djur som är rädd för smällare, hur gör ni?

Redan 22a


Nu var det dags att åka hem. Vi åt ute kvällen innan på en kinarestaurang, buffe 80kr per skalle. Detta var en salig blandning mat. Mycket att välja på och man kunde även välja färskt och få det tilllagat. Nudlarna de var helt oslagbara, godaste nudlar jag ätigt. Efterrätten bestod av färskfrukt och glass, jag tod banan och choklad glass. Återigen var alla nöjda. vi har haft en riktig tur med maten!
Jag hade redan planerat var jag skulle åka hem i och packat ner det som inte skulle användas innan.
Jag hade plats kvar i väskan måste jag tala om. Ändå har jag hittat lite att shoppa.
Av någon anledning var min förskylning tillbaka samma dag som vi skulle åka hem.
10.35 kom bussen för att hämta mig och annki(vi som skulle hem efter 1 v) lite sorgligt att åka hem redan då det vart dåligt väder och inte speciellt många soltimmar. Men jag har ju endå fått lite färg. Jag åkte ju ner för att fira mamma och det vart ju lyckat iaf. Vi gick runt och satt och fika på flygplatsen. Jag hade inte mat på planet så jag köpte en kyklinghamburgare, som var asgod. 14.30 lyfte vi och vi var ju lite oroliga för att inte få landa hemma då vi läst om detta snökaos som vart i sverige när vi var borta. men det var inga problem alls, problemet var snarare att packa om väskorna så allt jag köpt från airshoppen blev fördelat rätt- man fick ju bara ta in 1 L Så det som man fick ta in var synligt i påsen, med alla parfymer och godis och cigg. Och det vart ju inga problem alls men, man vet aldrig.
Förskylningen blev SÅ mycket värre av att flyga och det var en jobbig biltur hem för att få min nässpray.
Men hemma var min älskling Zesar som blev totalt galen när jag kom hem. Packade upp och vi myste, vad skönt att vara hemma igen, trots iskallt väder och snö.
Vad rart..